وبلاگ

کشت Kiwano یا خربزه شاخدار

Posted by:

کشت Kiwano (خربزه شاخدار یا خربزه ژله ای)

کشت  Kiwano

کشت Kiwano
Kiwano علاوه بر اینکه یک میوه خوش جلوه و غنی از ویتامین است، در برابر بیماری ها و آفات معمول مثل نماتد، شته خربزه، مگس گلخانه ای و سفیدک سطحی مقاوم است. به همین دلیل در خارج از منطقه ی بومی خود نیز کشت میشود. عملکرد این خربزه در خانه خوب نیست چون یک گیاه یکساله است و خیلی بیشتر از نوری که از پنجره وارد خانه میشود نیاز به نور دارد.

کشت و کار این گیاه شامل هفت مرحله ی زیر می باشد:

41
1.تعیین بهترین منطقه برای کاشت این خربزه شاخدار:

منطقه ای را انتخاب کنید که نور خورشید را بطور کامل دریافت کند.( در مناطق با آب و هوای سرد باید در گلخانه کشت شود)

 

42
2.آماده سازی خاک:

ترجیحا خاک لومی باشد و یا ترکیبی از شن، ماسه، رس با نسبت به ترتیب 40-40-20 و محدوده  6ph تا6/5باشد. اگر میخواهید خربزه شاخدار را در گلدان بکارید باید گلدان شما زهکشی خوبی داشته باشد.

 

43
3.کشت بذرها:

بذر را به اندازه ی2\1 اینچ(3 سانتی متر) داخل خاک فرو کنید و یا اگر میخواهید نشا بکارید عمق کاشت به اندازه ی دو برابر طول حفره ی سینی نشا باشد. فاصله ی بین ردیف ها 6 فوت(8\1متر) و فاصله ی روی ردیف ها 2 فوت(6\0 متر) باشد. در هر حفره 2تا 3 بذر و اگر نشا است یک نشا بکارید( نشاکاری یعنی کشت بذر در گلخانه تا زمانی که گیاه 4 برگی شود و سپس انتقال آن به زمین زراعی) برای کاشت در گلدان باید حجم گلدان شما 15 تا 18 لیتر باشد.

44
4.

تا عمق 5\2 سانتی متری خاک را تا قبل از بالغ شدن گیاه مرطوب نگه دارید. زمان جوانه زنی بذرها متفاوت است و ممکن است بین 5 روز تا دو هفته بسته به آب و هوای منطقه ی شما طول بکشد. از زمانی که گیاه بالغ شد نیاز آبی آن به 5\2 تا 5 سانتی متر می رسد( یعنی در هر بار آبیاری به میزانی آب بدهیم که 5\2 تا 5 سانتی متر آب روی سطح خاک باشد).

45
5.

میتوانید به مقدار خیلی کم از کود استفاده کنید و بهتر است این کود بصورت ارگانیک باشد مثلا چای کمپوست(عصاره ی کود آلی).

46
6.استفاده از مالچ ارگانیک، نی، و یا تراشه های چوب:

زمانی که دمای خاک شما به 24 درجه سانتی گراد و یا بالاتر رسید برای حفظ رطوبت خاک و جلوگیری از رشد علف های هرز از این مواد در پای بوته گیاهتان استفاده کنید.

47
7

در آخر هنگامی که پوست میوه زرد و داخل میوه سبز و ژلاتینی می شود یعنی خربزه شاخدار شما رسیده است. در مورد تلخ یا غیر تلخ بودن این خربزه که در پُست قبلی به آن اشاره کردم این نکته را اضافه میکنم که اگر شما میوه را زود برداشت کنید به احتمال زیاد بوی خوبی میدهد اما نسبتا مزه ی تلخی خواهد داشت اما اگر اجازه بدهید میوه برسد طعمی مطلوب با ترکیبی از مزه ی خیار، موز و خربزه خواهد داشت.

نویسنده: شبنم امیررضائی

منبع

منبع مورد استفاده

منبع 1

۰

About the Author:

  پست های مرتبط
  • No related posts found.

Add a Comment