وبلاگ

تریپس(Haplothrips)

Posted by:

تریپس(Haplothrips)

تریپس(Haplothrips)

تریپس

معرفی

تریپس

تریپس (haplothrips) آفت مهمی می باشد که میزبانان متعددی دارد و صدمات آن به نسبت زیاد است، گونه های مختلف آن به طور کلی روی گیاهان زینتی، سبزیجات و میوه خسارت وارد میکند. از جمله گیاهانی که مورد حمله تریپس قرار میگیرند به عنوان مثال میتوان گندم، پنبه، فلفل، خیار، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز، بادمجان، کاهو، کدوئیان، انگور،مرکبات و انواعی از گیاهان زینتی را نام برد.

تریپس

تریپس ها دارای بدنی تقریبا شفاف با اندامی باریک هستند و طول بدن آنها میتواند بین 0.5 تا 5 میلیمتر باشد. زمانی که بال ها خوب رشد کرده باشد به صورت دو جفت بال بلند، باریک و پوشیده از ریشک های متراکم دیده میشود. و این علت که حشره در طول مدت زمان استفاده از گیاه زیر سطح برگ مستقر میشود تشخیص آن را با مشکل روبرو میکند.

نحوه ی ایجاد خسارت:

تریپس

این آفت با تغذیه از شیره ی گیاهی روی برگ ها و گلبرگ ها به گیاه صدمه میزند و اکثراً مایل به استفاده از بافت های جوان است.چنانچه شدت خسارت بالا باشد، برگ های گیاه خشک شده و از بین میروند. تریپس میتواند به سرعت منتقل شده و گیاهان سالم اطراف را آلوده کند بنابراین مراقب سایر گیاهان خود باشید. همچنین متاسفانه این حشره در مواردی ناقل انواعی از ویروس ها است.

علائم آفت زدگی:

تریپس

  • در ابتدا روی برگ های جوان حالت نیش زدگی ایجاد میکند که بعد از مدتی این لکه های کوچک و کروی شکل به رنگ نقره ای در می آیند.

photo_2016-06-07_21-42-17

  • برگ ها زشت و دفرمه (بدشکل) و معمولا دچار پیچیدگی و تغییر رنگ میشوند.

2.

  • روی گلبرگ ها رگه های قهوه ای مانند ایجاد میکنند. ( دقت داشته باشید که اگر گل هایی با رنگ روشن دارید بیشتر در معرض خطر قرار دارند، این حشره خصوصاً به رنگ زرد و صورتی تمایل بیشتری از خود نشان میدهد.)

3

  • در صورت وجود میوه احتمال دفرمه شدن یا کوچک ماندن آن هست.
  • همانطور که در بالا اشاره شد با ادامه ی این روند گیاه ممکن است ضعیف و پژمرده به نظر برسد.

روش مبارزه:

  • پس از مشاهده حشره روی گیاه، آن را بشوئید

تریپس

  • در گلخانه ها و مزارع برای جمع آوری حشره از کارت های زرد و آبی استفاده میکنند.
  • کنفیدور یا ایمیداکلوپراید: از جمله سم های سیستمیک که برای گیاهان زینتی حدود 0.3 تا 0.7 میلی لیتر در 1 لیتر آب و برای سایر گیاهان حدوداً 0.4 میلی لیتر در 1 لیتر آب استفاده میشود. این سم همچنین برای ضد عفونی کردن بذرها بکار میرود به این صورت که ترکیبی از آب و سم به نسبت 1:1.5 بسازید و بذرها را به این محلول آغشته کنید. ( به منظور اطمینان از کارشناس سم دستور مصرف را جویا شوید.)
  • دی کلرووس: این سم با وجود غیر سیستمیک بودن روی حشرات مکنده عمل میکند و باقی مانده ی سم بعد از سه روز از بین خواهد رفت. برای این سم ترکیب 2 تا 2.5 میلی لیتر در 1 لیتر آب مناسب است.
  • از سموم دیگری نظیر ابرون، پرمترین، موونتو و… نیز میتوان استفاده کرد.

نکته : توجه داشته باشید برای استفاده از هر نوع سم و کنترل شیمیایی باید باید به گیاه پزشک مراجعه کنید و بر اساس توصیه های یک گیاه پزشک اقدام به استفاده از سم کنید.

منبع

۰

About the Author:

دانشجوی کارشناسی مهندسی گیاه پزشکی
  پست های مرتبط
  • No related posts found.

Add a Comment